Monday, May 2, 2011

bleach (bukan iklan pencuci)

video
bleach ialah antara anime yg aku follow siri animenya. selain dari siri, aku juga berpeluang menonton full-length animated film berdasarkan siri anime itu - bleach: memories of nobody yang direlease pada 2006. vid-klip di atas ialah ending theme filem itu (lagu oleh aqua timez). aku sengaja mahu memberi peluang kepada orang lain utk melihat ending filem ini dan lagu dari aqua timez macam ngam pulak bunyinya. ada subtitle utk lirik lagi. okay, mula2nya ada ichigo dan rukia. kemudian bermula permandangan kota dari pagi dan berubah tengahari, petang, senja, malam, subu, pagi balik dan tengahari. kemudian, scene ichigo sedang berjalan di jambatan dimana watak bernama senna berakhir dengan kematian. selepas kematian senna, memori senna sepatutnya tidak diingati oleh sesiapa pun termasuk ichigo yang sebelumnya berusaha utk menyelamatkan senna. namun, pada satu ketika di atas jambatan itu angin yang kuat bertiup dan menerbangkan riben merah yang pernah dibeli oleh ichigo utk senna. anyway, vid-klip ini tak sepenuhnya habis [aku malas nak download yg lain..sori.. :) ] dan aku akan menerangkan penghabisan yang sepenuhnya. jeng3x... selepas riben merah itu di genggaman ichigo, kedengaran suara gadis sedang berlari gembira. bunyi suara yg seperti ichigo kenal. kemudian seorg gadis mirip senna tanpa riben merah di rambutnya berlari melintasi ichigo. gadis itu terus berlari dan dia tak menunjukkan apa2 tanda yang dia kenal ichigo dan ichigo pulak macam ingat2 lupa. mungkin dua2 lupa kot. selepas gadis itu melepasi ichigo, ichigo tersenyum dan terus bergerak. itu lah dia pengakhirannya. heheheheh. sekian. sekian. dan sekian. ^_^

0 comments:

cerita lain (他の物語)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...