Saturday, December 24, 2011

berita mingguan 12

mugi-chan bergaya santai sambil nendo2 dari anime ‘haruhi suzumiya’ dan ‘bakemonogatari’ dengan selambenye sama bergambar dengan koleksi henpon aku. yaaaa…. henpon yang ‘berdiri’ (sebelah kanan mugi-chan) ialah henpon yg aku beli pada tahun 2003 – sony ericsson t100, ia berskrin latarbelakang biru dan monofonik. canggihnye sesangat! (hahahhahaha). manakala yg di bawah mugi-chan ialah nokia n90 yg aku beli pada tahun 2006. kiranya masa aku beli n90 ni, aku adalah antara pemakai henpon paling terkini dan canggih di wilayah kawan2 aku. heheheh. tapi sekarang kedua2 dah retire dan disimpan dalam kotak. sangat memori…. 
samsung galaxy tab milik kakak aku diperkotak-katikkan oleh aku dengan melayari blog aku yg serba-serbi membosankan.. namun, header blog aku amat menyuntik rasa kagum (pada diri aku sendiri) kerana nampak cun. hehehehe….
kad touch n go (tng) aku yg sudah season ini telah aku top-upkan di pusat jualan kad tng semasa raya haji baru2 ni. alangkah sweet surprisenya aku apabila wanita kaunter itu dengan sopannya berkata kepada aku “kad encik telah diberikan rebate utk penggunaan baru2 ni…” – sambil tersenyum manis. aku berasa amat gembira kerana tak menyangka. pada resit itu tertulis “rebate details RAYA“. wow… terima kasih ye. rm10.28 je pun. tapi kira okay la kan. sebelah kad tng ialah kad rabbit yg boleh digunakan utk pengangkutan awam sekitar kl. belum digunakan lagi ^-^ kotak hitam yg ada meter tu ialah dry-box utk kamera aku. digunakan utk mengelakkan kamera dan lens dari terdedah kepada kelembapan…
cuci kereta baru2 ni dan malamnya lepak dalam kereta memerhatikan panel meter yg terang dan cantik.  i love my car. sangat cool dan cantik!
j-drama lakonan takuya kimura yg aku khatam baru2 ni – change. cerita best dan pelakon2 yg juga terbaik! nama2 pelakon drama di dalam scene  ni (dari bawah) – eri fukatsu (heroin yg attractive), rosa kato (cantik dan kiut sangat!), keiko horiuchi (kiut3x!), takuya kimura. sedikit info dari puan dramawiki (trimas puan!) - With the deaths of ruling party’s Fukuoka Member of Parliament and his eldest son, his heir apparent, in an plane accident, a by-election had to be held right away and, Kanbayashi Masaichi, the House secretary of the ruling party,conceived the idea of fielding the second son, Asakura Keita, and sent his secretary Miyama Rika to complete the task.Keita was an elementary school teacher in Nagano and his hobby was star gazing.He had no interest in politics. At Rika’s persuasion and the pressure of his family, he reluctantly agreed to run for office but with no intention of winning. However, with the help of Nirasawa Katsutoshi, an election strategist, he went on to win by a narrow margin of just 164 votes.When the Prime Minister was forced to resign over allegation of sexual harrassment, Kanbayashi concocted the idea of nominating the inept Keita to run for the party’s leadership and thereby becoming the next Prime Minister as he thought it would be easy to manipulate him and work the situation to his own advantage so he would become the next PM when Keita failed. However, the sincerity and hard work of Keita soon won over every sceptic and as Kanbayashi found out, he was not a puppet on his strings. Kanbayashi had to come up with another scheme to destroy Keita. How far would he go to realize his ambition? Could he succeed?
haaaa… siap ada carta pelakon yg menerangkan relationship pelakon2 dalam bahasa japon yg aku pon tak paham.. tapi, yg ke-satu (dari kiri atas ke bawah) ialah mak si takuya, rosa yg cantik dan kiut, keiko yg kiut sangat2. sebelah takuya ialah heroin yg attractive (wow…) eri fukatsu. yg lain2 ialah watak2 yg sama2 menjayakan drama ni jadi sangat best.
j-drama takuya ke dua aku khatam ialah mr. brain. kelakar dan unik jgk drama ni. ala2 penyiasatan dan sains. dari kiri – takuya, haruka ayase (kelakar dan kiut) dan hiro mizushima (polis yg gabra dan panik). lagi sekali, trimas puan dramawiki! - Tsukumo Ryusuke is a quirky, yet brilliant neuroscientist working for the National Research Institute of Police Science. Wielding a unique perspective and psychology, Tsukumo tackles the nation’s most baffling crimes and scandals, going head-to-head with the most brilliant and twisted criminal minds. But his eccentricities and poor social timing can also aggravate people and circumstances, further complicating matters.
wah3x..ada carta jugak!! kelas betoi la aku ni..hahahah. perasan tak minah nama shiho tu? dia makcik kantin dalam drama ni. bawah dia pulak makcik cleaner. ish… kalau la kat m’sia makcik kantin + cleaner mcm tu.. ehmmmm… ^_^
kalau ada tiang letrik, mesti ada banyak iklan2 mcm ni. buat kotor je (pada aku). tapi agak berguna kalau nak cari lori. tak payah call atau tanya sapa2. cari je tiang letrik. setel.
langit petang. sekian.
rembulan di kesiangan. sekian.
rembulan di kemalaman. sekian.  babai. see you again!

2 comments:

MiTsUnE-ChI said...

nice blog you have

tukang karut said...

thank you for visiting and feedback! \(^o^)/

cerita lain (他の物語)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...