Saturday, January 8, 2011

mio chan sudah sampai!


very well, miss akiyama a.k.a mio chan dari anime K-On! sudah sampai dari kedai. detail yang agak bagus secara keseluruhan. cuma bahagian bass string saja yang hampeh. tali gitar bass mio chan ini memerlukan pembaik-pulihan. aku mengagak bahawa figura dari uplark dan good smile company yang tersohor dengan figura anime ini kantoi pada bahagian tali gitar bass. namun aku juga mengagak, ini ialah figura yang melalui jalan bawah tanah dan bukan asli melalui jalan keluaran good smile company. takpe, nanti aku cuba baiki tali gitar itu. namun, keseluruhan figura ini memuaskan. detail pada pose, bass guitar body, juraian rambut dan costume tampak hidup dan memberi perincian kepada emosi figura ini. gambar di atas (mula dari kiri ke kanan dan baris satu ke baris dua) menceritakan : 1) mio chan di dalam kotak di bahagian depan. 2) kotak mio chan dari bahagian belakang. tertera nama pengeluar uplark dan good smile company. 3) mio chan sudah keluar kotak dan posing bergaya sambil kotaknya kelihatan dari kejauhan (bukan jauh pun..hahahah). 4) mio chan sudah mula berani memberi individual pose utk sidang redaksi sindiket. untuk maklumat tambahan, K-On! ada lima watak dan secara skrip asalnya, sememangnya si mio chan ni paling popular. jadi yang lagi empat tu kena la bertarung nak jadi nombor dua popular. sekian sahaja utk sesi pengenalan bersama mio chan. babai!

2 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

kipas susah mati figure ka.. hohoh

tukang karut said...

bro, aku kipas sederhana mati je hehehe..bajet tak banyak la..kau into figura ka?

cerita lain (他の物語)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...