Saturday, May 14, 2011

Muse - Stockholm Syndrome

video
muse ialah antara band favorite aku. lagu2nya mantap dan semestinya melodic. lagu ini antara kegemaran aku dalam lagu2 muse - drum beat yang amat ngam!. lagu ini menggunakan drum beat yang pelbagai pada setiap perenggan muziknya. aku suka tgk performance drummer muse - dominic howard. dia dengan selambe mengetuk setiap cymbal, snare drum, floor tom, toms, bass drum dan hi-hat...namun bunyinya amat unik dan ngam. aku nak share pengalaman bermain drum utk lagu ini pada perspektif dominic tetapi sayangnya tiada video khas utk si dominic ni. maka, cover video pun jadilah. mamat ni not bad dan dia bermain hampir sama dengan gaya dominic. ada videoclip lain utk drum cover lagu ini tapi diorang buat style sendiri. bukan tak ok, cuma gaya dominic tu dah memang best. ada berberapa lagi drum cover videos utk lagu2 muse di masa depan. tunggu...

0 comments:

cerita lain (他の物語)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...